Benthuizer T.C.


de Dam 7
2731 CE BENTHUIZEN
Zuid-Holland
https://www.benthuizertennis.club/

Aangesloten bij de KNLTB
Over Benthuizer T.C.
Benthuizer TennisClub gaat Padellen!
14 juni 2021


De Benthuizer TennisClub is trots bekend te kunnen maken dat zij binnenkort over twee Padelbanen beschikt.

De ideeën hierover zijn enige tijd gaande in de club. Toen dit onderwerp ter sprake werd gebracht door de Stichting Sport en Cultuur in Benthuizen, werd al snel besloten om te onderzoeken wat de mogelijkheden waren. Zowel de Stichting als BTC spraken medio 2019 hun ambitie uit om de padelsport in Benthuizen mogelijk te maken. Een onderzoekscommissie heeft een haalbaarheidsonderzoek gedaan waarbij zij in kaart hebben gebracht wat de verwachte ledengroei, de kosten en de terugverdientijd zijn. Inmiddels zijn de leden over de plannen ingelicht en konden zij gedurende het onderzoek meedoen aan padelclinics. Hierbij bleek het animo voor de Padelsport groot te zijn. Ook vanuit Zoetermeer blijken veel mensen geïnteresseerd om te gaan padellen. BTC is goed bereikbaar via fietspaden vanuit Oosterheem, Seghwaert en Noordhove en heeft al veel leden vanuit Zoetermeer.

De Stichting Sport en Cultuur (SS&C) in Benthuizen was al een aantal jaren enthousiast over het idee om de Padelsport mogelijk te maken in Benthuizen. Voorzitter Dick Dusoswa: “Op aanraden van de Stichting Sport en Cultuur Benthuizen (SS&C) is er overleg geweest met de Benthuizer Tennis Club (BTC) om Padelbanen te gaan aanleggen, in eerste instantie is dit door de leden van de BTC afgewezen. Na nog een overleg tussen de voorzitter van de SS&C en de voorzitter van de BTC, Aad Arens, heeft deze laatste het weer op de agenda weten te zetten, met succes, de leden gingen akkoord met een haalbaarheidsonderzoek. BTC heeft dit verder uitgewerkt via een door haar ingestelde Padelcommissie”

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van februari dit jaar luidde het advies van commissievoorzitster Karin van Drimmelen dan ook dat de Padelsport van grote toegevoegde waarde was voor zowel BTC als de dorpskern. Uiteindelijk zijn de leden met een grote meerderheid akkoord gegaan met het voorstel van het bestuur voor de aanleg van twee Padelbanen langs de Bentwoudlaan. Ook de gemeente Alphen aan de Rijn staat positief tegen de plannen van BTC en heeft haar medewerking gegeven in de vorm van de benodigde vergunningen en heeft de noodzakelijke uitbreiding van het park mogelijk gemaakt.
Periode Soort Leverancier Type Aantal
12/2021 Verwacht Dubbel - Outdoor 2
1 resultaten 2
Padelschool
Laat een review achter

Login om een review achter te laten.

Inloggen
Foto's
Bekeken: 1914 x