De Padel & Tennis Club Leeuwarden


Kalverdijkje 76B
8924JJ Leeuwarden
Friesland
https://padeltennisleeuwarden.nl/
Over De Padel & Tennis Club Leeuwarden
Twee Friese ondernemers bouwen padelcentrum in Leeuwarden met zes semi-buitenbanen (bron: LC 14-06-2021) https://www.lc.nl/friesland/leeuwarden/Leeuwarden-krijgt-zes-padelbanen-26882047.html

Leeuwarden krijgt zes padelbanen. Twee Friese ondernemers hebben tenniscomplex De Molen aan het Kalverdijkje gekocht en bouwen het om tot padelcentrum.

Klassiek tennis blijft mogelijk op de vijf huidige tennisbanen aan het Kalverdijkje. ,,Er is genoeg braakliggende grond om de padelbanen te bouwen’’, zegt een van de initiatiefnemers, Cees Jan Faber.

Padel is een snelle racketsport die wereldwijd enorm populair is. Spelers staan in een kooi van glas en slaan met een rond racket zonder snaren tegen een bal die een tikje harder is dan een tennisbal. De sport lijkt op squash, maar dan zonder muren en mét een net en eigen speelhelften. Padel wordt altijd met zijn vieren gespeeld.

Padel in Friesland
In Friesland rukt de sport ook op. Joure, Sneek, Surhuisterveen en Heerenveen hebben inmiddels paddelbanen. In Grou laat Fitconcept momenteel twee overdekte banen aanleggen.

Faber en kompaan Eric Kooistra kochten het complex vorig jaar van de bank. De bank was eigenaar geworden toen de vorige exploitant Age Bokma financieel in problemen kwam. Faber is directeur van Faber Audiovisuals in Sint Annaparochie, partijenhandelaar Kooistra is eigenaar van Kooistra.com. in Leeuwarden.

Investering van 1,5 miljoen euro
,,We wilden Bokma helpen, maar op een gegeven moment kwamen we tot de conclusies dat het beter was om het complex te kopen en te ontwikkelen.’’ De twee zakenlieden investeren ongeveer 1,5 miljoen euro (inclusief aankoop).

,,In het midden van het land is de helft van alle tennisaccommodaties al omgebouwd tot padelcentra’’, zegt Faber. In Leeuwarden komt de exploitatie in handen van een jong Amsterdams stel, Yoeri van Eijk en Nina van den Heuvel.

Nieuwe hal over de oude
De komende tijd wordt er gebouwd. Over de oude hal komt een nieuwe. ,,Het dak moest vernieuwd, maar slopen vonden we te duur. Daarom komt er een schil overheen.’’

De zes padelbanen van 20 bij 10 meter worden semi-buitenbanen. ,,Er zit een dak boven, maar de wanden kunnen weg. Je kunt er twaalf maanden per jaar spelen.’’ Als de bouw volgens plan verloopt, gaan de zes banen in oktober open. Eerst moeten er nog wel vergunningen worden verstrekt.
Periode Soort Leverancier Type Aantal
11/2021 Verwacht Dubbel - Overdekt buiten 6
1 resultaten 6
Contact
Yoeri van Eijk
Laat een review achter

Login om een review achter te laten.

Inloggen
Bekeken: 1590 x