Peakz Padel - Deventer

Plannen/verwacht
Locatie
Deventer
Onderdeel van Peakz Padel
Logo Peakz Padel - Deventer

Reviews Peakz Padel - Deventer

Schrijf als eerste een review over Peakz Padel - Deventer!

Over Peakz Padel - Deventer

Bij Padelclub Peakz Padel - Deventer kan er voor het eerst padel gespeeld worden in 9/2023 op 4 padelbanen.

Daarna wordt er nog een uitbreiding verwacht van 8 padelbanen in 9/2023.

Ben jij de eigenaar van Peakz Padel - Deventer?

Padelbanen Peakz Padel - Deventer

Periode Padelbaan Bouwer Type Aantal
9/2023 Verwacht - Outdoor 4
9/2023 Verwacht - Indoor 8
2 resultaten 12

Padellocaties in de buurt

Over Deventer

Deventer (Geluidsfragment uitspraak (info / uitleg)NedersaksischDèv'nter of Daeventer, in lokaal dialect: Dèmpter) is een Nederlandse stad in de provincie Overijssel. De stad is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente en is gelegen aan de rivier de IJssel. Deventer maakte in de middeleeuwen deel uit van het Hanzeverbond, een belangrijk Noord-Duits handelsnetwerk.

Deventer is een van de oudste steden van Nederland.[2] De plaats staat al in 9e-eeuwse bronnen van het bisdom Utrecht vermeld. In een oorkonde uit 877 wordt gesproken over zeven hoeven in Daventre portu[3] (de haven Deventer). In 952 wordt Deventer in een schenkingsoorkonde van koning Otto I als stad vermeld.[4] Nadat de plaats in de loop der tijd steeds meer rechten en privileges had verworven, ontving ze in 1123 van keizer Hendrik V de beschikking over de gemeentelijke gronden. Dit wordt door historici beschouwd als het moment van verkrijgen van stadsrechten door de inwoners.[5] De stad heeft het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en met de Athenaeumbibliotheek ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland.

De stad Deventer telde op 1 januari 2021 81.545[1] inwoners en is daarmee veruit de grootste kern van de gemeente, die ruim 100.000 inwoners telt.

Bron: Wikipedia