Padel Leusden

Filter
Filters
3 locaties
11 banen

Padelgids in 4 stappen

Padellen in Leusden

Padel Tennis spelen of padel baan huren in Leusden kan bij 2 padellocaties.
In totaal zijn er in Leusden 11 padelbanen.

Padel Leusden is mega populair en dat is zeker te merken aan het aantal padellocaties door Leusden heen. Een padelbaan huren in Leusden of padellen Leusden kan bij 2 verschillende padellocaties.

In totaal zijn er in Leusden 11 padelbanen.

Waarvan 3 indoor padelbanen en 8 outdoor padelbanen.

Veel mogelijkheden voor padellen Leusden

Wil je meer leren over padel Leusden ? Meld je dan aan voor een particuliere les of woon een padelclinic bij! Wil jij je padel spel verbeteren? Dan is een goede manier om dit te doen het nemen van padel lessen. Padel is in vergelijking met tennis een gemakkelijkere sport en door het volgen van lessen krijg je snel meer technische kennis die je tijdens je spel kan toepassen.

Wil je padeltraining of gewoon padellen in Leusden ? Boek dan een les of clinic bij een van de volgende padelbanen Leusden: Heinerman Padel.

Instructievideo

Neem een kijkje bij de instructie video van de KNLTB. Of de online lessen van de Padel Only Academy.

Padel racket kopen in Leusden

Ben je op zoek naar een padel racket? Dan is het aan te raden om de beste optie te zoeken voor het aankopen van je racket.
Zie ons artikel over het kopen van een padel racket.

Vind een padelracket winkel in Leusden

Andere padelsteden

Kijk ook eens bij plaatsen in de buurt van Leusden: Woudenberg of Amersfoort.

Padelbaan reserveren in Leusden

Je kan online een padelbaan reserveren in Leusden bij de volgende padellocaties:

Meer bekijken

Alle padellocaties in Leusden

Padel evenementen

Wildenberg Lockhorst Tennis & Padel Open 2024
Aug. 31, 2024
Sept. 8, 2024
Lockhorst | Leusden
Bekijk evenement
Wildenberg Lockhorst Tennis & Padel Open 2024
Sept. 2, 2024
Sept. 8, 2024
Lockhorst | Leusden
Bekijk evenement

Over Leusden

Leusden is een gemeente en plaats in Nederland, gelegen in de provincie Utrecht. Het beslaat een oppervlakte van 5.889 hectare, waarvan 28 hectare uit meren, sloten en andere wateren bestaat. De bevolkingsdichtheid is gemiddeld 500 personen per vierkante kilometer, met in totaal 29.309 inwoners, waarvan 49,17% man en 50,83% vrouw.

Geografisch gezien ligt het westelijke deel van de gemeente op de hellingen van de Utrechtse Heuvelrug, voornamelijk bedekt met bos en heide. De oostelijke delen bevinden zich in de Gelderse Vallei en zijn voornamelijk agrarisch van aard. Opmerkelijk is dat net binnen de noordelijke gemeentegrens met Amersfoort het voormalige concentratiekamp Amersfoort ligt.

De geschiedenis van Leusden gaat ver terug. De plaats die nu Leusden heet, werd voor het eerst vermeld als Villa Lisiduna in een oorkonde uit 777. Hoewel de exacte locatie van deze nederzetting, die waarschijnlijk een uitgebreid boerderijcomplex met verdedigingswerken was, onbekend is, wordt gespeculeerd dat het oude dorp Oud-Leusden mogelijk de locatie van Villa Lisiduna was. Opgravingen in de jaren '80 hebben hier echter geen bewijs voor gevonden. De kerktoren van Oud-Leusden is een van de oudste torens in Nederland, daterend uit ten minste de 11e eeuw na Christus. Nabij Leusden bevindt zich ook de locatie van het voormalige klooster Heiligenberg, opgericht rond het jaar 1000 door bisschop Ansfridus van Utrecht, die hier in 1010 overleed.

In de jaren '70 groeiden de agrarische dorpen Leusbroek en Hamersveld samen tot een grotere, voornamelijk residentiële stad. Wat ooit Hamersveld was, wordt nu Leusden-Centrum genoemd, gewoonlijk Leusden, en Leusbroek werd Leusden-Zuid. In de oorspronkelijke plannen zou Leusden uitgroeien tot een stad van ongeveer 46.000 inwoners. Na de initiële uitbreiding ontstond er echter weerstand vanuit de bevolking, waardoor enkele latere uitbreidingsfasen zijn gestaakt.

Veelgestelde vragen over padel in Leusden

In Leusden kan je op 2 locaties padellen. 

In Leusden zijn er 11 padelbanen. Deze zijn verdeeld over 2 locaties.

In Leusden kan je wel indoor padellen bij Theo Meijer Sport - Sport, Racket & Gezondheidscentrum.

Je kan online reserveren in Leusden bij Theo Meijer Sport - Sport, Racket & Gezondheidscentrum.

In Leusden spelen ongeveer 2,3K. 

* Berekening/Inschatting 

Je kan in Leusden lessen volgen bij Lockhorst Tennis & Padel.

Je kunt in Leusden geen enkelspel spelen.

Nee, op dit moment zijn er geen plannen voor padelbanen in Leusden.