Hoeveel mensen padellen er in Nederland?

Het aantal mensen wat in Nederland padel speelt groeit enorm.

Bij de Padel Gids hebben we proberen te achterhalen wat dit aantal is.

In februari 2023 berekenden we dat er ongeveer 230,000 padelspelers in Nederland zijn.

Berekening

Veelgestelde vragen over het aantal spelers in Nederland

Bij een commerciële locatie kun je per uur een baan huren. Er is geen lidmaatschap aan verbonden. Bij sommige locaties kun je een abonnement of een tienrittenkaart aanschaffen. Dat maakt het padelen wat goedkoper wanneer je vaker huurt.
Bij een vereniging ben je lid. Dat is vaak op jaarbasis, maar ook zomer- of winterlidmaatschappen komen voor. Aan een lidmaatschap zitten soms ook verplichtingen, zoals bardienst, groenonderhoud of schoonmaak. Bij sommige clubs kun je die ook ‘afkopen’. Doordat deze diensten door leden gratis worden gedaan, is het spelen goedkoper Dn bij een commerciële partij, zeker als je vaak padelt.

De berekening is opgesplitst naar twee soorten locaties, namelijk een locatie van een commerciële partij en die van een vereniging.

Eerst is een landelijk gemiddelde van aantal padelspelers per baan berekend. Dit is gedaan op basis van het totaal aantal spelers per soort locatie, bekend uit het reserveringssysteem.

Dit wordt gedeeld door het aantal banen. Dit gemiddelde wordt vermenigvuldigd met het totaal aantal banen per locatie van verenigingen en van commerciële centra. Het totaal aantal banen is namelijk ook bekend op padelgids.nl. Deze twee getallen worden opgeteld.

Elke maand worden bij de commerciële centra en verenigingen het totaal aantal padelspelers opgevraagd.

Op padelgids.nl is bekend welke locatie commercieel of van een vereniging is. De locaties krijgen als beloning voor deze actie een premium vermelding in de padelgids. Bij de commerciële centra die met Playtomic werken kan het aantal spelers uit die app worden gehaald.