De Premier Padel-kalender voor 2023 is bekend

In deze tijd is het eigenlijk niet meer voor te stellen: een padelcircuit waaraan alleen mannen mee kunnen doen. De FIP vindt ook dat dit tot de verleden tijd zou moeten behoren. De besprekingen over toelating van vrouwen zijn nog gaande. Hopelijk komt men voor het begin van het eerste Premier Padel-toernooi in Doha tot een positief resultaat.

Deze vrouwonvriendelijkheid heeft misschien te maken met afkomst van de financierder achter dit circuit. Dit is Qatar Sports Investments onder leiding van Nasser Al-Khelaïfi. Deze ex-proftennisser is geboren in het islamitische land Qatar, en inmiddels uitgegroeid tot een zeer invloedrijk persoon in de tennis- en voetbalwereld (o.a. eigenaar van voetbalclub Saint-Germain), en voorzitter van beIN Media Group, een media-gigant vooral gericht op sport en entertainment.

De Premier Padel-kalender bestaat uit 4 Major en 4 P1-toernooien. Het eerste toernooi start op 26 februari tot 5 maart in het Khalifa International Tennis & Squash-complex te Doha in Qatar. Op 4 tot 10 december sluit het circuit af in Milaan.