Fatima Moreira de Melo en Rafael van der Vaart benoemd tot toernooidirecteuren van Premier Padel Rotterdam

Ouderkerk aan de Amstel, 13 maart 2024 - Premier Padel Rotterdam maakt met met trots bekend dat de voormalige Olympische hockeykampioene, Fatima Moreira de Melo, en de voormalige topvoetballer, Rafael van der Vaart, zijn aangesteld als de toernooidirecteuren voor het internationaal erkende P1 padeltoernooi. Een leuke bijkomstigheid: wie deze week op premierpadelrotterdam.com tickets bestelt, maakt kans om tegen Fatima en Rafael te spelen op het hoofdveld van Rotterdam Ahoy!

Deze sportlegendes zullen een essentiële rol vervullen, zowel in de aanloop naar als tijdens het evenement, waarbij de 48 beste dames- en herenspelers ter wereld zullen strijden voor de begeerde titel in Rotterdam Ahoy. De ticketverkoop voor dit spektakel, dat plaatsvindt van 9 tot 15 september 2024, is nu van start gegaan!

Met drie Olympische medailles op haar naam en momenteel de 48e plaats op de Nederlandse padelranglijst, bereidt Fatima Moreira de Melo zich voor op het senioren WK padel in april in Spanje. Haar ervaring als speelster en haar passie voor de sport neemt ze mee naar haar nieuwe rol als toernooidirecteur van het Premier Padel Rotterdam toernooi. Ze is enthousiast: "Ik verheug me erop om deel uit te maken van het Premier Padel Rotterdam toernooi en mijn passie voor padel te combineren met het organiseren van een top evenement."

Rafael van der Vaart, bekend van zijn tijd bij Ajax, Real Madrid, en Tottenham Hotspur, en recordhouder in het Guinness Book of Records voor padel na zijn voetbalcarrière, is eveneens verheugd: "Als enthousiaste padelspeler ben ik trots om bij te dragen aan dit prestigieuze toernooi. Samen met Fatima en het hele team willen we een onvergetelijke ervaring creëren voor zowel spelers als publiek."

Marc Nipius, organisator van Premier Padel Rotterdam, is opgetogen over de benoeming van Moreira de Melo en Van der Vaart: "We zijn vereerd dat Fatima en Rafael zich als toernooidirecteuren bij ons voegen. Hun expertise, ervaring en liefde voor padel zullen ongetwijfeld bijdragen aan het succes van het evenement. Als organisatie hebben we bewust gekozen voor deze twee toegankelijke oud-topsporters, die met hun drive, ambitie en flair de top hebben bereikt in hun respectievelijke sporten. Dit sluit perfect aan bij ons doel om een van de beste padeltoernooien ter wereld te organiseren."

Premier Padel belooft topklasse sportentertainment, met het toernooi in Rotterdam als een van de hoogtepunten.

Over Premier Padel
Premier Padel is de officiële wereldwijde professionele padel-tour, opgericht door Qatar Sports Investments (QSI), de International Padel Federation (FIP), en de Professional Padel Association (PPA). Gelanceerd in 2022 en gesteund door meer dan 500 spelers uit de hele wereld, inclusief meer dan 110 professionele vrouwelijke spelers sinds maart 2023. In augustus 2023 werd aangekondigd dat QSI de World Padel Tour (WPT) zou overnemen, waardoor Premier Padel de enige wereldwijde professionele padel-tour werd onder toezicht van de FIP. Met 25 toernooien in 18 landen vanaf 2024 blijft Premier Padel groeien en nieuwe gebieden verkennen, waardoor de sport een spannende nieuwe fase ingaat op wereldniveau, ondersteund door deze verenigde wereldtour.