Foutje, bedankt! Arnhem wil meer padelbanen, maar aanleg wil niet vlotten door blunder op stadhuis

Het wil niet vlotten met de aanleg van nieuwe padelbanen in Arnhem. De snelst groeiende sport van Nederland moet de tennisclubs in de stad meer inkomsten bezorgen, maar door een fout op het stadhuis is fikse vertraging ontstaan. Padellers moeten uitwijken naar elders. Tot frustratie bij de verenigingen.

Bij de clubs gaat met regelmaat de telefoon, of trekken leden een bestuurslid aan de mouw. ‘Wanneer komen nou de padelbanen?’ is dan de vraag. Tennisvereniging Schuytgraaf heeft al drie banen, maar zou de geplande andere drie ook graag snel zien komen. Wie nu in Arnhems jongste stadsdeel wil padellen, komt op de wachtlijst. Er is een ledenstop.

Arnhem presenteerde in november 2021 het ‘Masterplan Padelbanen’ om met de aanleg van vijftien tot twintig nieuwe banen in de stad de groei van de sport te kunnen bijbenen en er de tennisverenigingen financieel mee te kunnen helpen door inkomsten uit ledengroei. Twee jaar later schaalt Arnhem de ambitie op van 20 naar 25 padelkooien en wil het stadsbestuur het budget ervoor verdubbelen naar 1,4 miljoen euro.

Lees verder op onderstaande de website:

 

Bron: https://www.gelderlander.nl/