Haal het meeste uit je (padel) partner

Padel speel je samen met een partner. Om te winnen is het dan ook belangrijk dat je goed kunt samenwerken met deze partner. Daarnaast is het belangrijkste dat jullie allebei plezier hebben in het spel. Wat dat betreft is padel niet heel anders dan de relatie met je vriend of vriendin. Om ervoor te zorgen dat de relatie met jouw padelpartner soepeltjes verloopt hebben we 9 tips opgeschreven die jullie kan helpen bij het vormen van een goede samenwerking.
COMMUNICEER MET JE PARTNER

Goede communicatie is erg belangrijk bij padel. Door goed met je partner te communiceren over jullie strategie en die van de tegenstander ontstaan er geen misverstanden. Blijf dus de gehele tijd goed met je partner communiceren.

GEEF JE PARTNER NIET DE SCHULD

Er kan altijd iets fout gaan tijdens een potje padel, wanneer dit gebeurt is het echter belangrijk om niet boos te worden op je partner. Je partner de schuld geven zal niks oplossen, dit kan alleen maar resulteren in een gedemotiveerde partner.

MOEDIG JE PARTNER AAN

Moedig je partner zowel voor, tijdens als na de wedstrijd aan. Positieve woorden hebben een positieve invloed. Dit zorgt ervoor dat je partner met een goed gevoel de wedstrijd begint, met zelfvertrouwen blijft spelen en met een positief gevoel de wedstrijd afsluit.

BLIJF RUSTIG EN POSITIEF

Wanneer iets niet zo gaat zoals je graag wilt probeer dan alsnog rustig te blijven. Ga niet met je armen of racket in de lucht zwaaien. Ga daarnaast ook niet terneergeslagen op het veld lopen, dit zal geen positieve invloed hebben op je partner. Wanneer het lijkt alsof jij het zo goed als opgegeven hebt zal jouw partner dit ook doen.

GEBRUIK DE WIJ-VORM

Wanneer je met je partner aan het spelen bent gebruik dan de wij-vorm. Zorg ervoor dat je partner ervan bewust is dat het een teamprestatie is en het niet om individueel succes gaat.

VIER DE SUCCESSEN

Zorg ervoor dat je ieder punt samen viert. Dit zorgt voor een echt teamgevoel. Op welke manier het punt wordt gevierd is afhankelijk van jou en jouw partner, dit kan bijvoorbeeld door middel van een high five, een box of een knuffel.

LAAT ZIEN DAT JE HET LEUK VINDT

Wanneer je doorhebt dat je partner zich niet prettig op het veld voelt om welke reden dan ook probeer hem/ haar dan in te laten zien dat het spel leuk is. Plezier hebben is belangrijker dan winnen, zorg er daarom altijd voor dat je partner het ook naar zijn/ haar zin heeft.

HEB NIET TE HOGE VERWACHTINGEN

Of je partner nu een maand padel speelt of al twee jaar hij/ zij zal nog steeds sterke en zwakke punten hebben. Deze zwakke punten zullen in de loop van tijd wel verbeterd worden, dit heeft echter tijd nodig. Hoeveel tijd dit nodig heeft verschilt per persoon, verwacht daarom ook niet te snel te veel van je partner.

HELP JE PARTNER BIJ EEN TELEURSTELLING

Uiteraard zullen jullie allebei balen dat je niet gewonnen hebt. Zorg er echter voor dat jullie alsnog met een lach het veld verlaten, zoals we al eerder zeiden gaat het om het plezier. Probeer daarom om bijvoorbeeld om een grappig moment van de wedstrijd te lachen of herhaal wat je partner goed heeft gedaan tijdens de wedstrijd.

 

Bron: Plaza Padel