Jouw speelsterkte voor 2024 is bekend!

Het einde van het tennisseizoen komt in zicht. Ieder jaar maken we in november de balans op en worden de speelsterktes voor het nieuwe jaar vastgesteld. Heb jij het afgelopen jaar meegedaan aan competities en/of toernooien? Dan ben je natuurlijk nieuwsgierig of de door jou behaalde resultaten hebben bijgedragen aan je speelsterkte voor 2024.

Jouw speelsterkte

Je kunt jouw nieuwe speelsterkte (enkel & dubbel) terugvinden in jouw spelersprofiel op MijnKNLTB. Met deze speelsterkte kan je inschrijven voor competities en toernooien in 2024. Volg onderstaande stappen om je speelsterkte te vinden:

  • Ga naar MijnKNLTB;
  • Wanneer je bent ingelogd verschijnt er automatisch een lichtblauwe melding die jouw nieuwe speelsterkte per 1 januari 2024 weergeeft;
  • Wanneer je niet bent ingelogd typ je jouw naam of bondsnummer in de zoekbalk. Klik op je naam en vervolgens verschijnt jouw spelersprofiel met je huidige speelsterkte en je actuele rating. Wanneer je met je muis over je speelsterkte van 2023 beweegt, verschijnt de nieuwe speelsterkte per 1 januari 2024.

Speelsterktebepaling

De tennis speelsterkte voor 2024 wordt bepaald op basis van de door jou behaalde resultaten in het afgelopen seizoen. In de procedure speelsterktebepaling staat uitgelegd hoe de speelsterktes zijn bepaald en welke ratinggrenzen zijn gehanteerd. Vragen over jouw nieuwe speelsterkte? Kijk dan hier voor antwoorden op de meestgestelde vragen.

Speelsterktewijzigingsverzoek

Past jouw nieuwe speelsterkte niet bij je huidige spelniveau en is er een goede reden voor een wijziging? Dan kan je een verzoek indienen om jouw speelsterkte te laten aanpassen. Vanaf vandaag tot en met zondag 10 december 2023 kan je een speelsterktewijzigingsverzoek indienen via MijnKNLTB. Klik hier voor een handleiding. Alle verzoeken worden voor het einde van het jaar afgehandeld. Zodra jouw verzoek is behandeld, ontvang je een bericht.

Let op: wijzigingsverzoeken worden tijdens het seizoen niet meer in behandeling genomen.

Speelsterkte rekentool

Jouw speelsterkte wordt aan het einde van elk seizoen bepaald aan de hand van je rating; het resultaat van de door jou behaalde resultaten in het afgelopen seizoen. Jouw rating wordt na iedere wedstrijd aangepast aan de hand van een formule. Omdat het ingewikkeld kan zijn om dit zelf te berekenen, hebben we een rekentool ontwikkeld waarmee jij eenvoudig kunt berekenen wat jouw rating wordt als je de volgende wedstrijd wint of verliest. 

Bron: NLPadel