Nieuw coachingsteam voor toppadel

Twee relatief jonge topspelers en twee ervaren toptrainers gaan het coachingsteam toppadel versterken. Naast Diego Mieres, de huidige bondscoach Heren Padel sinds januari 2022, gaan Uriël Maarsen, Milou Ettekoven,  Ruud van Hees en Ivo van Dijk het coachteam versterken voor toppadel.

De twee topspelers zijn allebei geboren in 1997, staan aan de top van Nederland en zijn daarnaast ook padeltrainer. Uriël Maarsen wordt de nieuwe bondscoach Jeugd Padel en Milou Ettekoven gaat aan de slag als bondscoach Dames Padel. Zij stoppen daarmee als speler van het Nederlands team. Zij vervangen Ewan Watson, die als bondscoach Jeugd én Dames een paar jaar werkzaam was.

Ivo van Dijk en Ruud van Hees pakken samen het bondscoachschap Senioren Padel op. Dit is jaren ingevuld door Pjotr van Dalfsen, één van trekkers van de padelsport in Nederland. Van Dijk en Van Hees zijn trainers met zowel binnen- als buitenlandse ervaring. Als speler deden ze mee met alle internationale toernooien voor het Nederlands Seniorenteam. Je mag er dus van uit gaan dat ze weten waar ze het over hebben. Ruud van Hees is ook leercoach voor de opleiding tot padelleraar en coördinator opleidingen. Ivo van Dijk is co-commentator padel bij Ziggo Sport.

Bron: NLPadel