Pablo Moreno nieuwe bondscoach

Pablo Moreno treedt per 1 maart aan als de nieuwe bondscoach voor het Nederlandse herenteam padel. De van oorsprong Spaanse Moreno, die al enige jaren in Nederland woont en werkt, brengt een schat aan internationale coachingervaring met zich mee. Samen met Uriël Maarsen, gericht op de jeugd, en Milou Ettekoven, die de dames onder haar hoede neemt, vormt hij het nieuwe coachingtrio van de KNLTB voor padel.

Sinds 2006 is Moreno actief in de wereld van padelcoaching, waarbij hij zowel in Spanje als in Nederland spelers van diverse niveaus heeft begeleid naar aanzienlijke successen. Nu, na vier jaar in Nederland, omarmt hij vol enthousiasme deze kans: "Toen ik naar Nederland kwam, had ik de ambitie om padel hier naar een hoger plan te tillen. Het feit dat ik nu de mogelijkheid krijg om als coach van het Nederlandse herenteam die ambitie in praktijk te brengen, vervult me met trots. Ik waardeer de Nederlandse aanpak enorm, die draait om discipline, het nakomen van afspraken, het behalen van doelstellingen en effectief teamwerk. Dit zijn de principes die ik nastreef en ook van mijn spelers verwacht. Om aan de top te komen én te blijven, is het cruciaal dat we het beste in elkaar naar boven halen."

Het coachingteam, aangevuld met Moreno, Maarsen en Ettekoven, zal een geïntegreerde aanpak hanteren, vooral in de jeugdopleiding en de doorstroming van talent naar het herenteam. Ivo van Dijk en Ruud van Hees blijven aan als de coaches voor de senioren, met Sportclub Houten als thuisbasis. Moreno neemt het stokje over van Diego Mieres, die na twee jaar zijn focus verlegt naar andere padelinitiatieven.

Jacco Eltingh, technisch directeur van de KNLTB, uit zijn tevredenheid over de nieuwe aanstelling: “We zijn verheugd dat een ervaren coach als Pablo ons team komt versterken. Zijn ervaring, passie en toewijding aan de sport, gecombineerd met zijn vermogen om prestatiegericht te werken en mensen te verbinden, zijn precies wat we nodig hebben om padel in Nederland naar een hoger niveau te tillen en aansluiting te vinden bij de wereldtop. Pablo’s toetreding, samen met de rijke internationale wedstrijdkalender die we in Nederland aanbieden, zorgt ervoor dat onze spelers toegang krijgen tot waardevolle nieuwe kennis en competitie."

Bron: NLPadel