Padelwereld opgeschud door einde samenwerking tussen topduo Lebrón en Galán

De padelsport werd recentelijk opgeschrikt door het onverwachte nieuws dat het dynamische Spaanse duo Juan Lebrón en Alejandro Galán hun samenwerking beëindigen. Het tweetal, bekend als het koningskoppel van het mannenpadel, heeft in de loop der jaren een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd, maar tekenen van onenigheid leidden uiteindelijk tot hun splitsing.

Lebrón en Galán, die sinds 2020 de padelwereld domineerden met een indrukwekkend aantal van 27 titels op de World Padel Tour, zagen hun hegemonie de laatste tijd afbrokkelen door verliespartijen en oplopende spanningen, mede door verschillen in visie op sponsorovereenkomsten.

De situatie escaleerde tijdens de Qatar Major, waar Lebrón zijn frustratie niet kon bedwingen in de achtste finale tegen Javi Garrido en Mike Yanguas. Na een verhitte confrontatie en een bijna-aanvaring besloot Galán dat het tijd was om hun samenwerking te heroverwegen. Dit besluit werd door Lebrón gedeeld in een openhartig interview met Marca, waarin hij zijn excuses aanbood en beloofde zijn gedrag in de toekomst te beteren.

Ondanks de abrupte beëindiging van hun partnerschap, hebben beide spelers snel nieuwe partners gevonden voor toekomstige toernooien. Galán zal een team vormen met Federico Chingotto, terwijl Lebrón samen gaat spelen met Momo González en later met Paquito Navarro. Deze ontwikkelingen markeren een nieuw hoofdstuk voor beide atleten en beloven boeiende veranderingen in de dynamiek van professioneel padel.