"Rafael van der Vaart Vestigt Record met 48-uur Durend Padeltoernooi

Rafael van der Vaart (40) heeft een plaats veroverd in het Guinness Book of Records, en wel op een heel bijzondere manier. Niet door te voetballen, waar hij bekend om staat, maar door te padellen.

De vergelijking met het winnen van de Champions League werd door de voormalig profvoetballer gemaakt toen hij in Enge-Sande, Duitsland, deelnam aan een 48 uur durend padeltoernooi samen met 51 andere spelers. "Het was pure inspanning, maar ontzettend leuk", zei Rafael later tegen het Duitse dagblad Hamburger Morgenpost. "Het voelde alsof ik de Champions League had gewonnen, zo veel moeite was erin gestopt."

Het vestigen van het record was geen kleinigheid; de spelers mochten maar tien minuten pauze nemen tussen de wedstrijden. Rafael vertelde verder: "Ik heb vaak last van mijn gewrichten, wat vervelend is. Maar padel is echt goed voor mijn lichaam", en hij liet doorschemeren dat hij volgend jaar weer van de partij zal zijn.

Tegenover RTL Boulevard gaf hij echter toe dat hij niet de volledige 48 uur op de baan is geweest. "Er was één baan waar alle toernooien werden gespeeld, en als je won, bleef je staan. Soms was je wel twee of drie uur aan het spelen, of had je ineens vier uur pauze. In totaal heb ik tussen de tien en twaalf uur gespeeld."

Bron: RTL Boulevard