SELECTIES VOOR HET WK PADEL IN DUBAI ZIJN BEKEND!

Van 31 oktober t/m 5 november vinden de World Padel Championships (WPC) plaats in Dubai. Nederland mag zowel een heren als een damesteam afvaardigen. Het damesteam heeft zich vorig jaar direct gekwalificeerd door als 9e te eindigen en de heren hebben zich voor dit WK geplaatst via het Europese kwalificatietoernooi in Derby (Engeland).

Dames

De damesselectie is samengesteld door Ewan Watson, bondscoach dames. In het afgelopen jaar begon Ewan met een brede trainingsgroep van dames die tot de top van Nederland behoren. De groep heeft 1 tot 2 keer per week training gehad bij Sportclub Houten. In de aanloop naar de WPC is een voorselectie gemaakt van 12 dames om uiteindelijk een selectie te maken van 8 spelers. Het damesteam dat Nederland gaat vertegenwoordigen bestaat uit:

Boven, van links naar rechts: Maaike Betz, Tess van Dinteren, Milou Ettekoven en Rosalie van der Hoek
Onder, van links naar rechts: Segou Jonker, Marcella Koek, Michaëlla Krajicek en Steffie Weterings

Heren

De samenstelling van de heren is gelijk aan het team van het Europese kwalificatietoernooi:

Boven, van links naar rechts: Ruud van Hees (coach), Rene Lindenbergh, Robin Sietsma, Werner Lootsma, Uriël Maarsen en Diego Miéres (bondscoach).
Onder, van links naar rechts: Menno Nolten, Sten Richters, Bram Meijer en Bart van Opstal.

Technische staf

Beide team zullen worden begeleid door een coach, assistent coach en 2 fysiotherapeuten. De dames worden begeleid door Ewan Watson (bondscoach) en Alex Luneman (assistent coach). De heren worden begeleid door Diego Mières (bondscoach) en Ruud van Hees (assistent coach). Ook technisch directeur Jacco Eltingh reist mee naar Dubai.

Opzet WPC

Bij het WK Padel doen zowel bij de dames als bij de heren 16 landen mee. Deze worden verdeeld in poules van vier. Na de poulefase spelen de beste 2 landen van elke poule om plek 1 t/m 8; de overige landen spelen om plek 9 t/m 16.

Bron: NLPadel