Stand van zaken januari 2021

Voorjaar 2021 zullen er ruim 500 padelbanen in Nederland zijn, op meer dan 200 locaties.

De grootste locatie op dit moment is Peakz Padel Zwolle met 10 banen (6 binnen, 4 buiten) gevolgd door Racketcentrum Schiedam met 9 banen (6 binnen, 3 buiten). Er zijn al diverse locaties met 8 banen. Er zijn inmiddels 3 enkelspelbanen, naast de 1e in Tilburg (Pellikaan) kun je nu ook terecht in Apeldoorn (Apeldoorn Padel) en Amsterdam (B.).

Op enkele buitenlocaties zijn overdekte banen beschikbaar zoals bij Play Padel Club Sloterdijk in Amsterdam onder het spoor, en bij Deventer Padel in Deventer speel je onder de 17 meter hoge overkapping van de 400 m ijsbaan.
Uniek is verder de nieuwe locatie van Zuit in Etten-Leur vanwege het schuifdak boven de padelbanen.

In Nederland kun je begin 2021 op ruim 200 locaties padel spelen. Hiervan zijn ca. 70 zogenaamde Pay & Play locaties, daar huur je een baan om te kunnen spelen, meestal via een online reserveringssysteem. De overige locaties zijn tennisverenigingen die ook padel aanbieden, verder zijn er 3 campings waar je een padelbal kan slaan tijdens je verblijf (Castricum, Ermelo en Norg).
Tenslotte zijn er bedrijven en steeds vaker privépersonen die een padelbaan laten aanleggen voor hun personeel respectievelijk eigen gebruik.

Spectaculair is de toename van het aantal indoorbanen, die in ons klimaat goed van pas komen: in 2020 kwamen er 57 indoorbanen bij op nieuwe locaties, daarnaast zijn er enkele banen toegevoegd op bestaande clubs. Zo betekende dit een toename van ca. 30 naar bijna 90 stuks in 2020.

Op meer dan 30 locaties is het aantal banen vergroot sinds de start met padel!