Wijzigingen voor padeltoernooien in 2023


Padel groeit explosief. Steeds meer padelspelers gaan toernooien spelen en daarmee is het aanbod van toernooien dit jaar enorm toegenomen. Een super resultaat! Om ervoor te zorgen dat we door de groei van het aantal toernooien en het aantal spelers een evenwichtige toernooikalender kunnen maken voor alle verschillende niveaus, worden er vanaf 2023 een aantal wijzigingen doorgevoerd in de toernooionderdelen van padel.

Wijzigingen toernooionderdelen 2023

De belangrijkste wijzigingen in het toernooilandschap van padel zijn:

  • Speelsterktecategorie 1 t/m 3 (HD, DD, GD, D) is toegevoegd aan open padeltoernooien. Dat betekent dat je voor een open padeltoernooi nu ook in het onderdeel 1/2/3 kan inschrijven (mits deze door het toernooi wordt aangeboden). Deze categorie telt wel mee voor rating, maar niet voor de ranglijst;
  • Verder zijn alle onderdelen voor open toernooien per speelsterktecategorie gesplitst. Dit betekent dat toernooien naast de speelsterktecategorie 1/2/3 de speelsterktes 4 t/m 9 apart kunnen aanvragen i.p.v. als samengevoegde categorieën. Bijvoorbeeld categorie HD4/5 wordt vanaf heden opgesplitst naar HD4 en HD5.
  • In de speelsterktes 8 en 9 wordt niet alleen de categorie D aangeboden (waar dames en heren door elkaar heen spelen), maar ook de HD, DD en GD.
  • Er is geen gemengd dubbel categorie meer bij P-toernooien, omdat er geen ranglijstpunten te verdienen zijn voor deze categorie. Indien er door de spelers met deze speelsterkte gemixt wil worden, kan er ingeschreven worden in de GD 1/2/3, mits deze wordt aangeboden door het toernooi.
Bron: NLPadel