Logo Nederlandse Ranglijst

Nederlandse Ranglijst

Bijgewerkt op July 17, 2024, 2:29 a.m.

Ontdek de nieuwste CUPRA KNLTB Padel Ranglijst, en duik in de wereld van Nederlands top padeltalent. Deze actuele lijst biedt inzicht in de prestaties van spelers, van nieuwkomers tot de elite, en weerspiegelt de dynamiek en groei van padel in Nederland. Volg de voortgang van je favoriete spelers en laat je inspireren door hun passie en toewijding. De CUPRA KNLTB Padel Ranglijst is dé bron voor elke padelliefhebber die op de hoogte wil blijven van de laatste trends en rangschikkingen in de sport.

Veelgestelde vragen over het aantal spelers in Nederland

Bij een commerciële locatie kun je per uur een baan huren. Er is geen lidmaatschap aan verbonden. Bij sommige locaties kun je een abonnement of een tienrittenkaart aanschaffen. Dat maakt het padelen wat goedkoper wanneer je vaker huurt.
Bij een vereniging ben je lid. Dat is vaak op jaarbasis, maar ook zomer- of winterlidmaatschappen komen voor. Aan een lidmaatschap zitten soms ook verplichtingen, zoals bardienst, groenonderhoud of schoonmaak. Bij sommige clubs kun je die ook ‘afkopen’. Doordat deze diensten door leden gratis worden gedaan, is het spelen goedkoper Dn bij een commerciële partij, zeker als je vaak padelt.

De berekening is opgesplitst naar twee soorten locaties, namelijk een locatie van een commerciële partij en die van een vereniging.

Eerst is een landelijk gemiddelde van aantal padelspelers per baan berekend. Dit is gedaan op basis van het totaal aantal spelers per soort locatie, bekend uit het reserveringssysteem.

Dit wordt gedeeld door het aantal banen. Dit gemiddelde wordt vermenigvuldigd met het totaal aantal banen per locatie van verenigingen en van commerciële centra. Het totaal aantal banen is namelijk ook bekend op padelgids.nl. Deze twee getallen worden opgeteld.

Elke maand worden bij de commerciële centra en verenigingen het totaal aantal padelspelers opgevraagd.

Op padelgids.nl is bekend welke locatie commercieel of van een vereniging is. De locaties krijgen als beloning voor deze actie een premium vermelding in de padelgids. Bij de commerciële centra die met Playtomic werken kan het aantal spelers uit die app worden gehaald.