Padel Games

Wij spelen padelwedstrijden. Op een nieuwe manier. Een manier die past bij de hedendaagse padeller: Eenvoudig zelf wedstrijden plannen en spelen met de Padel Games App. Waar en wanneer het jou uitkomt, tegen wie jij wilt. En dat in een unieke en competitieve vorm door heel Nederland. Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen!

Veel mensen in Nederland spelen regelmatig padelwedstrijden. Meestal in de vorm van competitie of een toernooi. Ondanks dat veel mensen hier enorm veel plezier aan beleven, ervaren ze ook nadelen: lange competitiedagen verblijven op een park waarbij de effectieve speeltijd vaak kort is. Of hele avonden achter elkaar vrij moeten houden voor een toernooi waarbij je uiteindelijk soms maar één of twee wedstrijden speelt. Dat moet anders kunnen. Tijd voor een nieuwe manier van wedstrijden spelen die alles biedt wat de padeller van nu nodig heeft: spelplezier, zeggenschap, uitdaging en flexibiliteit.

Doel

Ons doel is padellend Nederland meer wedstrijden laten spelen. Want hoe meer wedstrijden iemand speelt, hoe langer diegene over het algemeen blijft tennissen en lid blijft van een vereniging. Padel Games stimuleert om op een laagdrempelige manier wedstrijden te spelen, waarbij de wensen van de speler centraal staan. Goed voor de tennisser als individu, maar ook zeker voor de tennissport in het algemeen.

In het kort

Padel Games is er voor iedereen die graag wedstrijden wil spelen, ongeacht leeftijd en niveau. De Padel Games App vormt de spil in deze nieuwe wedstrijdvorm. Via deze App kan iedereen die graag padelwedstrijden wil spelen zich aanmelden.

Iedere deelnemer (of koppel bij dubbelspel) wordt ingedeeld in een enorm grote poule met potentiële tegenstanders. Verdeeld over het hele land, van ongeveer hetzelfde niveau. Elke poule is dermate groot, dat er altijd genoeg spelers in de buurt zijn om tegen te spelen. Er zit geen maximum aan de grootte van de poule. Deze kan dus bestaan uit honderden of zelfs meer dan duizend mogelijke tegenstanders. In de App zoeken de spelers zelf naar geschikte tegenstanders, leggen ze contact en plannen ze wedstrijden in. Spelers krijgen ook automatisch wedstrijdvoorstellen aangeboden. Door het spelen van wedstrijden kunnen punten worden verdiend voor de ranglijst. Iedere poule heeft een eigen ranglijst.

De eerste wedstrijdperiode loopt van 01-01-2023 tot 01-04-2024. Vanaf 2024 duurt een wedstrijdperiode één kwartaal. Aan het eind van het kwartaal promoveert dan een klein gedeelte aan de bovenkant van de ranglijst naar een hogere klasse en degradeert een klein gedeelte aan de onderkant van de ranglijst naar een lagere klasse. Er worden vanaf volgend jaar ieder kwartaal prijzen uitgereikt aan de beste spelers/duo’s en bijzondere prestaties.

Bij de Padel Games bepaal je dus zelf waar je speelt, wanneer je speelt en tegen wie je speelt. En omdat het geen officiële competitie is, kan het worden gespeeld naast alle andere reguliere wedstrijden.

Ter illustratie

De dubbelpoule PG-7 (PG = Padel Games) kan bijvoorbeeld bestaan uit 500 koppels, verspreid over het hele land. De klasse PG-7 is vergelijkbaar met de categorie 7 bij open toernooien. In de Padel Games App kunnen alle 500 koppels eenvoudig contact met elkaar leggen en wedstrijden inplannen. Ieder duo bepaalt zelf hoeveel wedstrijden het speelt en tegen wie. Er kan o.a. worden gezocht op geslacht, leeftijd, afstand, ondergrond en beschikbaarheid. Op deze manier kan ieder duo zelf bepalen aan welke criteria hun volgende wedstrijd moet voldoen. In overleg met de tegenstander wordt de locatie, de dag en het tijdstip afgesproken. Na het spelen van de wedstrijd wordt de eindstand ingevoerd in de App. Hoe meer wedstrijden een koppel speelt, hoe meer punten zij dus kunnen vergaren voor de ranglijst. Aan het eind van het kwartaal promoveert een klein gedeelte aan de bovenkant van de ranglijst naar de klasse TG-6 en degradeert een klein gedeelte aan de onderkant van de ranglijst naar de klasse TG-8 (promoveren en degraderen na ieder kwartaal geldt pas vanaf 2024).

Ontdek de Padel Games en zegt het voort!

https://padelgames.nl/