TV De Hambaken

V-Card
Locatie
Het Wielsem 2A
5231 BW Den Bosch
Logo TV De Hambaken

Reviews TV De Hambaken

Schrijf als eerste een review over TV De Hambaken!

Over TV De Hambaken

Bij Padelvereniging TV De Hambaken werd er voor het eerst padel gespeeld in 1/2020 op 2 padelbanen.
Deze padelbanen zijn aangelegd door Rekre Sport BV.

Om te kunnen padellen moet je lid zijn van de verening.
Je kan er ook een individule banen huren via KNLTB Meet & Play.

Bij TV De Hambaken kunnen padellessen gevolgd worden bij Padel Brabant. Wil je ook padellessen volgen neem dan contact op.

Ben jij van het bestuur van TV De Hambaken?

Padelscholen TV De Hambaken

Padelbanen TV De Hambaken

Periode Padelbaan Bouwer Type Aantal
1/2020 Rekre Sport BV Outdoor 2

Padellocaties in de buurt

Over Den Bosch

's-Hertogenbosch (Geluidsfragment uitspraak (info / uitleg)), officieus Den Bosch genoemd, is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. Tevens is het de hoofdplaats van de gemeente 's-Hertogenbosch.

De stad draagt de bijnaam 'Moerasdraak'. Deze naam heeft de stad overgehouden aan haar rol in de Tachtigjarige Oorlog. 's-Hertogenbosch was toen een vestingstad omringd door moeras zoals Het Bossche Broek en de Moerputten, waardoor de stad 'onneembaar' werd geacht.[2]

De stad ligt aan vier rivieren, de Maas, de Aade Dommel en de Dieze.

In 2019 telde de gemeente 154.220 inwoners en is daarmee de 4e stad van Noord-Brabant. 's-Hertogenbosch vormt met de andere vier grote Brabantse steden en omliggende gebieden metropoolregio BrabantStad, een gebied met ongeveer 1,8 miljoen inwoners dat sterk georiënteerd is op de voorzieningen en werkgelegenheid in de vijf steden.

In het noordelijke deel van het Hertogdom Brabant lagen in de twaalfde eeuw nog geen grote steden. Om het groeiende hertogdom goed te kunnen besturen was ook een hoofdstad in het noordelijke deel nodig. Rond 1160 werd Den Bosch het bestuurlijk centrum in het noorden van het Hertogdom. In 1184 ontving het stadsrechten van Godfried III.

In de Sint-Janskathedraal zetelt bisdom 's-Hertogenbosch. De stad is (minstens) vanaf 1380 een populair pelgrimsoord door de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch.[3] Als bestuurder van de Meierij, werd ’s-Hertogenbosch een van de vier hoofdsteden van het Hertogdom Brabant.

De stad was na het voltooien van de tweede omwalling, eind 14e eeuw, de grootste stad in inwoneraantal op het grondgebied van het huidige Nederland.[4] Lange tijd heeft de stad gefunctioneerd als garnizoensstad. De bastionsvestingwerken en het historisch centrum zijn beschermd erfgoed.

Bezienswaardigheden en attracties in ’s-Hertogenbosch zijn het Museumkwartier, de Sint-Janskathedraal, het Zwanenbroedershuis, het Jheronimus Bosch Art CenterMuseum Slagerde Moriaan, de Binnendiezede Paradehet Sportiom, de Brabanthallen, de Drakenfonteinde Bolwoningenhet Bossche Stadhuis en de Vestingwerken van 's-Hertogenbosch.

Bron: Wikipedia