De padel-industrie zal groeien tot 6 miljard euro in 2026

Playtomic en Monitor Deloitte publiceren een rapport over de bloeiende markten van de padel-industrie en benadrukken hoe sociale relaties de groei van de sport stimuleren

Playtomic, het toonaangevende platform voor het boeken van padelbanen, en Monitor Deloitte, de strategische consultancy afdeling van het professionele dienstverleningsbedrijf, hebben het 'Global Padel Report 2023' gepubliceerd. Dit uitgebreide rapport analyseert de solide groei en veelbelovende toekomst van padel als een gestaag groeiende wereldwijde sport. Met behulp van belangrijke gegevens worden de groei en het gedrag van spelers in de wereldwijde padelsport nauwgezet geanalyseerd en wordt benadrukt hoe padel is veranderd in een wereldwijde, sociale en inclusieve sport.

Padel, een sport die de afgelopen jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen, is niet beperkt tot de post-COVID-19 periode. In de komende jaren wordt een aanzienlijke groei verwacht in regio's waar padel nog in de kinderschoenen staat, zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, de VS, het Midden-Oosten en Azië. Dit onderstreept het wereldwijde ontwikkelingspotentieel van de sport. De gegevens suggereren dat er in 2026 wereldwijd ongeveer 85.000 padelbanen zullen zijn, meer dan het dubbele van het huidige aantal van bijna 40.000 banen.

Naast de toename van het aantal padelbanen benadrukt het rapport de groei van de padelsector, die wordt geschat op ongeveer 2 miljard euro. Het aantal padelbanen steeg in 2022 met 28% (8.200), terwijl het aantal clubs in dezelfde periode met 24% (1.914) toenam. Spanje blijft het land met het grootste aantal aangelegde banen (15.300), gevolgd door Italië (6.470) en Zweden (4.200). In 2022 werden er in Europa 6.600 padelbanen gebouwd.

Padel beperkt zich niet alleen tot competitie, maar wordt ook gekenmerkt door het vermogen om sociale interactie te bevorderen en een oefening te zijn voor spelers van alle leeftijden. De padel community wordt gekenmerkt door de neiging van spelers om de sport op verschillende locaties te beoefenen, wat helpt om een dynamische en onderling verbonden community te vormen. Veel spelers waarderen de mogelijkheid om met veel verschillende spelers te spelen en dit draagt op een natuurlijke manier bij aan een betere socialisering.

Pablo Carro, Co-Founder & CCO van Playtomic: "Deze nieuwe editie van het Global Padel Report laat niet alleen zien welke landen binnenkort het epicentrum van padel zullen zijn. Door het bestuderen van de gegevens hebben we een enorme inspanning geleverd om de factoren te begrijpen die de sport helpen om een wereldwijd fenomeen te worden. Dankzij dit rapport realiseerden we ons dat de onderling verbonden community die door padel ontstaat, sociale relaties vergemakkelijkt en het een authentieke levensstijl maakt die verder gaat dan plezier of pure sport."

Volgens Elena Martín, senior manager van Monitor Deloitte, "laat dit rapport, dat een benchmark is geworden voor de sector, opnieuw de aanhoudende groei van de sport zien onder fans en de interesse van investeerders om bij te dragen aan de ontwikkeling ervan, vooral met betrekking tot de aanleg van banen en de oprichting van clubs. Deze cijfers stellen ons in staat om een optimistische prognose te maken voor de korte en middellange termijn in zowel de reeds ontwikkelde als de opkomende markten."

Over Playtomic:

Playtomic is een toonaangevende racketsport app waarmee spelers eenvoudig banen over de hele wereld kunnen vinden en boeken. Met een uitgebreid netwerk van aangesloten clubs en een wereldwijde community van spelers is Playtomic een referentiepunt geworden voor padelliefhebbers.

Over Deloitte:

Deloitte heeft zijn positie als referentieconsultant voor de transformatie van grote nationale en multinationale ondernemingen geconsolideerd op basis van een multidisciplinaire aanpak gebaseerd op uitmuntendheid, technologische innovatie en constante groei van het talent van zijn zeer professionele medewerkers. Hierdoor is het bedrijf marktleider gebleven op het gebied van professionele dienstverlening.

 

Bron: Playtomic