Halve en kwart finales EY NK Padel 2024

Op het EY NK Padel 2024, georganiseerd door de KNLTB, hebben de halve finales vandaag spectaculaire wedstrijden opgeleverd, met bijzondere prestaties van de topatleten in zowel de dames- als herencategorie. 

Bij de dames streden Marcella Koek en Steffie Weterings tegen Chayenne Ewijk en Rosalie Van Der Hoek die onverwacht eindigde door een opgave na 20 minuten, waarbij Marcella en Steffie de overwinning claimden. De andere halve finale tussen Janine Hemmes en Avalon Segou Jonker tegen Puck Bernard en Tess de Vocht was een spannende strijd die eindigde in een 6-3, 4-6, 6-3 overwinning voor Janine en Avalon, waarmee zij hun plaats in de finale veiligstelden. Deze finale is een herhaling is van vorig jaar, waar Marcella en Steffie domineerden.

Aan de mannenzijde leverden de kwartfinales en halve finales onvergetelijke momenten op. Bram Meijer en Sten Richters toonden hun superioriteit met krachtige overwinningen die hen naar de finale brachten. Vooral de wedstrijd tegen Uriël Maarsen en Robin Sietsma was opmerkelijk, waarbij de eerste set duidelijk in hun voordeel was en de tweede set een gelijkwaardiger spel liet zien. De andere halve finale tussen Youp de Kroon / Julian Prins en Menno Nolten / Bart van Opstal eindigde in een 6-1, 2-6, 6-3 overwinning voor stoicijnse Youp en Julian, waarmee ze een plek in de finale tegen Bram en Sten veroverden.

De finale tussen Bram/Sten en Youp/Julian is tevens een herhaling van vorig jaar, wat ongetwijfeld een spannende confrontatie belooft te worden gezien hun vorige nauwe match.

Een speciale vermelding gaat uit naar Allesvoorpadel voor het opzetten van een fantastische centercourt die heeft bijgedragen aan de spectaculaire sfeer en competitie. Het toernooi heeft wederom bewezen dat padel in Nederland op een indrukwekkend niveau staat, met spelers die zowel nationaal als internationaal hoge ogen gooien. Fans en liefhebbers van de sport kunnen reikhalzend uitkijken naar de finales, waar geschiedenis geschreven zal worden op de banen van het EY NK Padel 2024.