Premier padel kondigt toernooi kalender 2024 aan

  • De kalender voor 2024 bevat 25 toernooien in 18 landen over de hele wereld.
  • Het seizoen wordt afgesloten met de Premier Padel Tour Finals in Barcelona.
  • De kalender bevat nieuwe bestemmingen in het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Europa, en keert terug naar historische locaties Stade Roland-Garros en Foro Italico.

LONDEN, DOHA, MADRID, ROME – 19 december 2023 – Premier Padel, de toonaangevende officiële professionele padeltour, heeft vandaag zijn langverwachte kalender voor 2024 aangekondigd. In het seizoen 2024 zullen er het hele jaar door 25 toernooien plaatsvinden in 18 landen op 5 continenten, wat de voortdurende toewijding van Premier Padel aantoont om nieuwe markten te bereiken, het spel wereldwijd te laten groeien en meer mensen te inspireren om deel te nemen.

Het seizoen begint op 26 februari 2024 met de Riyadh P1, die plaatsvindt als onderdeel van het Riyadh-seizoen in Saoedi-Arabië, en zal onmiddellijk worden gevolgd door de Qatar Major . De tour verhuist vervolgens naar Mexico en Venezuela in Zuid-Amerika voordat hij in april en mei naar Brussel en Andalusië komt. Hierna keert de tour terug naar Zuid-Amerika – inclusief het eerste bezoek van Premier Padel aan Paraguay en Chili . De tour keert vervolgens in juni en juli terug naar Europa, voordat er in augustus een pauze halverwege het seizoen komt. Het seizoen wordt hervat in Europa en het Midden-Oosten – inclusief nieuwe Premier Padel-locaties Rotterdam, Düsseldorf, Zweden, Dubai en Koeweit-Stad, met verdere toernooien gepland voor nieuwe locaties, voordat de Milanese P1 het grootste deel van het seizoen afsluit, zoals het de afgelopen twee jaar gedaan.

De kalender van 2024 wordt afgesloten met de allereerste editie van de Premier Padel Tour Finals, die zal plaatsvinden in Barcelona op 18-22 december 2024 en waar de best gerangschikte paren zullen strijden om de laatste trofee van het Premier Padel-seizoen 2024 .

Sinds de lancering in 2022 is Premier Padel een van de snelstgroeiende tours in de wereldsport geworden. Meer dan 500 mannelijke spelers van over de hele wereld namen in het eerste jaar deel aan Premier Padel-toernooien en speelden op enkele van de meest iconische locaties in de sportgeschiedenis, waaronder het Stade Roland-Garros in Parijs . Meer dan 110 vooraanstaande professionele vrouwelijke spelers sloten zich in maart 2023 aan bij Premier Padel. Premier Padel heeft meerjarige uitzendovereenkomsten gesloten die meer dan 180 landen bestrijken en meer dan 150 miljoen huishoudens bereiken, terwijl de eerste twee Premier Padel-seizoenen bijna 25 miljoen views op YouTube trokken.

In augustus 2023 kondigde Qatar Sports Investments (QSI) samen met de International Padel Federation (FIP), gesteund door de Professional Padel Association (PPA) en de International Padel Players Association (IPPA), aan dat er een historisch akkoord was bereikt met Damm, de eigenaar van Setpoint Events die de World Padel Tour (WPT) organiseert, zodat QSI WPT overneemt om in 2024 een enkele wereldwijde professionele padeltour te creëren – genaamd Premier Padel – onder het bestuur van FIP. De Premier Padel Kalender 2024 zal het eerste seizoen zijn van de nieuwe verenigde tour.

Nasser Al-Khelaïfi, voorzitter van Premier Padel, zei: “We zijn verheugd onze langverwachte kalender voor 2024 aan te kondigen. Dit jaar zal het eerste seizoen zijn van de nieuw verenigde Premier Padel-tour, die de sport naar een hoger niveau zal tillen – zowel voor de spelers, die we in het hart van onze tour plaatsen, maar ook voor het hele padel-ecosysteem. We kijken ernaar uit om Premier Padel fans te zien prikkelen en inspireren op onze fantastische gevestigde locaties, maar ook op opkomende markten over de hele wereld, terwijl we ernaar streven de sport op alle mogelijke manieren te laten groeien. 2024 wordt een mijlpaaljaar voor Premier Padel, waarin we met trots doorgaan met het opbouwen van een van de meest opwindende tours in de mondiale sport.”

Luigi Carraro, voorzitter van de Internationale Padel Federatie, zei: “Het seizoen 2024 markeert het begin van een nieuw tijdperk voor Premier Padel, aangezien de tour zich uitbreidt naar 25 toernooien verspreid over 5 continenten – en echt de eerste wereldwijde professionele tour van padel wordt. Samen met onze nationale federaties zijn we blij om te zien dat het publiek en de deelnemers van de sport over de hele wereld groeien, terwijl de tour nieuwe steden en landen bezoekt die de volgende generatie inspireren. Bij de International Padel Federation zijn we er trots op dat we een geweldige erfenis hebben gecreëerd en een fantastische toekomst voor onze sport hebben opgebouwd, waarbij de spelers centraal staan bij het vormgeven van de tour. We kijken ernaar uit dat 2024 het spannendste seizoen tot nu toe wordt, voor Premier Padel en ook voor de padelsport .”

De Raad van Bestuur van de Professional Padel Association (PPA) zei: “De spelers zijn enthousiast om te spelen in de nieuw verenigde en uitgebreide Premier Padel-tour. We kijken ernaar uit om terug te keren naar steden waar we sterke steun en grote fanbases hebben, en om nieuwe locaties te bezoeken, terwijl we blijven samenwerken met Premier Padel om padel naar een grotere internationale bekendheid te verheffen.”

Het bestuur van de International Padel Players Association (IPPA) zei: “Na een succesvol eerste seizoen als onderdeel van de Premier Padel-tour kijkt de IPPA, de vereniging van vrouwelijke spelers, uit naar een groter tweede seizoen dat zich steeds verder uitbreidt. meer toernooien over de hele wereld. We zijn erg blij met de inzet van Premier Padel om een succesvol sportevenement voor iedereen op te bouwen en kijken ernaar uit om onze relatie te versterken om te blijven bijdragen aan de groei van padel, ook voor vrouwen, wereldwijd. We zijn allemaal enthousiast over het seizoen 2024.”

Premier Padel Toernooi agenda 2024

 

Bron: FIP