Veelgestelde vragen over padel slagen

De bandeja is een verdedigende smash die vaak meer naar achteren wordt gespeeld, terwijl de Vibora een aanvalssmash is die dichter bij het net genomen wordt. Beide smashes hebben dan ook een ander doel.

Als je in een wedstrijd schaak wilt spelen, moet je een bandeja gebruiken - de vertragende defensieve smash. Het doel is om je positie aan het net te behouden door aan de onderkant van de bal te raken, meestal op 6 uur. Als je dit goed doet, zou er veel backspin worden toegevoegd die ervoor zorgt dat de bal naar beneden springt als hij de muur raakt. De bandeja is dus een handige techniek voor degene die houdt van een langzame, gecontroleerde verdediging.

De vibora is een snelle aanvalsslag met veel spin die gericht is op het winnen van het punt in één keer. Het doel is dat je bal de muur raakt aan de zijkant, waardoor er veel sidespin op de bal komt. Wanneer de bal dan de muur raakt, zal hij duidelijk naar rechts springen (voor rechtshandige spelers) of naar links (voor linkshandige spelers). Deze slag wordt vaak gespeeld als je meer tijd hebt om voor te bereiden en stil te staan, wat ook wel 'luister naar de radio' genoemd wordt. Er zit veel kracht en energie in je arm wanneer je de bandeja speelt, iets wat je lijf helpt te beheersen.

Met de vibora houd je je racket achter je hoofd en maak je gebruik van een gebogen elleboog. Hiermee draait u uw bovenlichaam meer mee en slaat u om de bal heen, met een raakpunt aan de zijkant van de bal in plaats van de onderkant. U slaat ook wat harder waardoor het voor uw tegenstander moeilijker is om de bal in de hoek te verdedigen.

Je hebt twee mogenlijkheden met opslaan.

Als de bij de service de bal het net raakt en er toch overheen gaat, dan is de bal in, en moet deze opnieuw worden gespeeld.

Gaat de bal na de netband over het net, stuitert op de grond en raakt hij de dan het hek, dan is de service verkeerd.

Indien de bal na de netrand uit gaat, of rechtstrees tegen het hek of het raam is de bal ook uit.