Locatie media

L.T.V. Leusden

Laatst geüpdate op May 7, 2024
246 keer bekeken sinds Dec. 30, 2023

Over L.T.V. Leusden

Banen overzicht

Faciliteiten op locatie

Bar
Bar (beperkt open)
Betaald parkeren
Betaald parkeren langs de weg
Buiten terras
Gratis parkeren
Kantine
Kleedhokje
Kleedkamer + douches
Kluisjes
Online reserveren
Snackbar

Activiteiten op locatie

Bedrijfsuitjes
Competitie
Padel lessen
Toernooien
Tossen

Timeline

L.T.V. Leusden
L.T.V. Leusden

Er is een nieuwe locatie toegevoegd L.T.V. Leusden

Join de Amersfoort community white dots
Padelgids community
Join WhatsApp groep

In de buurt van L.T.V. Leusden

Padelgids in 4 stappen

Over Leusden

Leusden is een gemeente en plaats in Nederland, gelegen in de provincie Utrecht. Het beslaat een oppervlakte van 5.889 hectare, waarvan 28 hectare uit meren, sloten en andere wateren bestaat. De bevolkingsdichtheid is gemiddeld 500 personen per vierkante kilometer, met in totaal 29.309 inwoners, waarvan 49,17% man en 50,83% vrouw.

Geografisch gezien ligt het westelijke deel van de gemeente op de hellingen van de Utrechtse Heuvelrug, voornamelijk bedekt met bos en heide. De oostelijke delen bevinden zich in de Gelderse Vallei en zijn voornamelijk agrarisch van aard. Opmerkelijk is dat net binnen de noordelijke gemeentegrens met Amersfoort het voormalige concentratiekamp Amersfoort ligt.

De geschiedenis van Leusden gaat ver terug. De plaats die nu Leusden heet, werd voor het eerst vermeld als Villa Lisiduna in een oorkonde uit 777. Hoewel de exacte locatie van deze nederzetting, die waarschijnlijk een uitgebreid boerderijcomplex met verdedigingswerken was, onbekend is, wordt gespeculeerd dat het oude dorp Oud-Leusden mogelijk de locatie van Villa Lisiduna was. Opgravingen in de jaren '80 hebben hier echter geen bewijs voor gevonden. De kerktoren van Oud-Leusden is een van de oudste torens in Nederland, daterend uit ten minste de 11e eeuw na Christus. Nabij Leusden bevindt zich ook de locatie van het voormalige klooster Heiligenberg, opgericht rond het jaar 1000 door bisschop Ansfridus van Utrecht, die hier in 1010 overleed.

In de jaren '70 groeiden de agrarische dorpen Leusbroek en Hamersveld samen tot een grotere, voornamelijk residentiële stad. Wat ooit Hamersveld was, wordt nu Leusden-Centrum genoemd, gewoonlijk Leusden, en Leusbroek werd Leusden-Zuid. In de oorspronkelijke plannen zou Leusden uitgroeien tot een stad van ongeveer 46.000 inwoners. Na de initiële uitbreiding ontstond er echter weerstand vanuit de bevolking, waardoor enkele latere uitbreidingsfasen zijn gestaakt.