Padel Zwolle

V-Card
Locatie
Middelweg 400
8031 VA Zwolle
Logo Padel Zwolle

Reviews Padel Zwolle

Schrijf als eerste een review over Padel Zwolle!

Over Padel Zwolle

Bij Padelclub Padel Zwolle werd er voor het eerst padel gespeeld in 2017 op 2 padelbanen.
Deze padelbanen zijn aangelegd door Padelbouw B.V..

Daarna is er nog uitbreiding geweest van 2 padelbanen in 11/2020. Deze zijn ook aangelegd door Padelbouw B.V..

Je kan hier individule banen huren via Playtomic.

Bij Padel Zwolle kunnen padellessen worden gevolgd. Wil je ook padellessen volgen neem dan contact op.

Padelscholen Padel Zwolle

Padelbanen Padel Zwolle

Periode Padelbaan Bouwer Type Aantal
11/2020 Padelbouw B.V. Outdoor 2
2017 Padelbouw B.V. Outdoor 2
2 resultaten 4

Padellocaties in de buurt

Over Zwolle

Zwolle (Geluidsfragment uitspraak (info / uitleg)) is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Overijssel.

Zwolle ligt aan het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht en is via het Zwolle-IJsselkanaal verbonden met de IJssel. De stad ligt in de regio IJsseldelta. De gemeente telt 130.872 inwoners (31 januari 2022) en is qua inwonersaantal de negentiende gemeente van Nederland. Zwolle heeft een oppervlakte van 111,33 km².

Zwolle is in de middeleeuwen ontstaan op een dekzandrug tussen de IJssel en de Overijsselse Vecht aan het riviertje de Aa. Dit was een hoger gelegen en bewoonbare plek in het verder moerassige landschap. Zo'n plek werd destijds een 'suol' genoemd. De zandrug is nog altijd zichtbaar door de hoogteverschillen in de stad. Zo ligt de Sassenstraat hoger dan het Grote Kerkplein.[2]

De oudste sporen van bewoning stammen uit de jonge steentijd. Rondtrekkende stammen bewoonden toen de dekzandruggen. In sommige bronnen worden deze stammen ook wel aangeduid als het Isalavolk, naar de Latijnse naam van de IJssel.

Bij de aanleg van Ittersumerbroek, een wijkgedeelte van Zwolle-Zuid, zijn in 1993 grondsporen gevonden van twee paalcirkels uit de bronstijd. Deze worden ook wel het Woodhenge van Zwolle genoemd.

De oudste schriftelijke vermelding, uit 1040, spreekt over een aan Sint-Michaël gewijde parochiekerk. In 1230 kreeg Zwolle van zijn landheer de Utrechtse bisschop Wilbrand van Oldenburg stadsrechten als dank voor hulp bij het bouwen van een burcht in Hardenberg. Dit naar aanleiding van de Slag bij Ane.

Bij de stadsbrand van 1324, bewust aangestoken door roofridder Zweder van Voorst, ging de stad bijna geheel in vlammen op. Negen gebouwen, waaronder de kapel en de refter van het Bethlehemklooster, bleven staan, omdat ze van steen waren gebouwd. Na de brand werd de stad herbouwd richting het westen. Op de plattegrond is nog verschil te zien tussen het grillige stratenpatroon in het oostelijke deel van de binnenstad, dat dateert van voor de brand, en het veel regelmatiger stratenpatroon van na de brand.[3]

Bron: Wikipedia