CHESPsport

Winkel
Rijsbosch 3
4112 MB Beusichem
https://chespsport.nl/

Fysieke winkel is aanwezig
Logo CHESPsport

Contactgegevens CHESPsport

Over CHESPsport

Winkel/showroom/testcentrum/kantoor in het Sport & Event Center Beusichem.


CHESP / Drs. Bart-Jan den Hollander

Al meer dan dertig jaar zit Bart-Jan den Hollander in het badminton trainersvak. Na zijn studie sportpsychologie aan de Rijks Universiteit Utrecht fulltime training gaan geven. Van topsportsteunpunten tot eredivisie, CHEMPSbadmintonselectie en Badminton Academie Flevoland. Sinds tien jaar onder contract bij Yonex: wereldmarktleider in het badminton. In samenwerking met Yonex Benelux is de CHESPsport in staat om goede afspraken en deals te maken. Voor eigenlijk alles wat met badminton te maken heeft.

Sinds twee jaar is Bart-Jan den Hollander ook padeltrainer. Zijn diploma goed afgerond bij de Nederlandse padelbond onder leiding van Norberto Nesi. Daarom ook perfect in staat om je advies te geven in de aanwezige merken Babolat, HEAD en Drop Shot (januari 2021).


Bart-Jan den Hollander: "Het bedrijf CHESP bestaat sinds 1999. Zoals de beginletters al duidelijk maken wil ik, en we, graag oplossingen aanbieden rondom vraagstukken in de sport. We organiseren (top)sport- en spel-activiteiten voor verschillende organisaties en verenigingen. Daarnaast bieden we ondersteuning op beleidsniveau bij verenigingen, clubs of gewoon in de begeleiding van individuele sporters.

Een speciaal onderdeel binnen CHESP is het begeleiden van kerkelijke organisaties, gemeenten rondom het vraagstuk 'Sport en Geloof'. Hoe zijn deze twee bijvoorbeeld te combineren? Een vraagstuk waar CHESP door jarenlange ervaring perfect in kan bijdragen.

Studie-achtergrond
Na mijn middelbare schooltijd aan de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) ben ik in 1987, op 19 jarige-leeftijd, aan de Rijks Universiteit Utrecht psychologie gaan studeren met als specialisatie 'Sport, Bewegen en Gezondheid'. Tijdens mijn studie heb ik verschillende onderzoeken uitgevoerd bij de Nederlandse Badminton Bond (nu BNL) zoals 'Wat een tijd!' naar de tijdsbesteding van leden uit de Nationale U-13 en U-15 selectie badminton.
Mijn afstudeeronderzoek was de validatie van de, naar het Nederlands vertaalde, Psychological Skills Inventory van Mahoney samen met dr. Pennings. Dat resulteerde in een lezing aan de Katholieke Universiteit van Leuven. De PSIS omvat zes mentale factoren, die door middel van acht vragen, gemeten worden. Het onderzoek en de daarbij behorende verwerking heeft veel kennis opgeleverd over deze mentale factoren.

In 1996 heb ik een Body of Knowledge project uitgevoerd in opdracht van de NBB en NOC*NSF. Het was een sportpsychologisch onderzoek naar mentaal kritische factoren en storende cognities bij het badminton. Een uitgebreid kwalitatief onderzoek met opnames van verschillende topbadminton wedstrijden en directe analyse met speler naar situaties, die kritisch zouden kunnen zijn.

Kort na het afronden van dit onderzoek ben ik begonnen aan de studie Theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen. Een geweldige tijd, maar na twee jaar waren mijn werkzaamheden en studie niet meer te combineren.

Sport-achtergrond
Badminton was echt de familie-sport. Vanaf mijn achtste tot twintigste levensjaar ben ik daar in Zeeland druk mee bezig geweest. Het hoogste niveau was 1ste klasse landelijk en een junioren- en tegelijkertijd seniorentitel in het enkelspel tijdens de Zeeuws Kampioenschappen badminton.
Mijn actieve sportcarrière heb ik al vroeg, bij RFL Arnhem op mijn vierentwintigste, beëindigt om me helemaal toe te kunnen leggen op mijn studie en trainersopleidingen. In 1995 heb ik mijn C-trainers diploma behaald met daarin een voorbereiding op het hierboven beschreven Body of Knowledge project.

Training geven doe ik tot op de dag van vandaag. Twee avonden bij BC Iduna in Utrecht, twee avonden bij Badminton Amersfoort Noord en twee avonden de CHEMPSbadmintonselectie.

Sportwinkel

Sinds mei 2018 ben ik de samenwerking aangegaan met Sport & Event Center Beusichem om de vrijgekomen winkel aan te kleden en gaan gebruiken. Dat is een goede zet geweest. Niet meer uit huis te hoeven werken, maar heerlijk in een sport-omgeving met drie squashbanen, indoor en outdoor tennisbanen, een indoor padelbaan, vijf badmintonvelden en een bowling. Dus winkelen, testen en adviseren onder één dak!"